Αγγελική Καραντώνη 697 260 6520 - Μαρία Καραντώνη 694 465 4816 angelakarantoni@yahoo.com

Μαρία Καραντώνη

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
Η Μαρία Καραντώνη είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. Ασχολείται με παιδιά και με ενήλικες. Έχει ειδικευτεί σε δυο πεδία: στη σχολική ψυχολογία και στην ψυχοθεραπεία. Στο πεδίο της σχολικής ψυχολογίας εργάζεται με παιδιά και εφήβους. Κάνει πλήρη μαθησιακή, γνωστική και ψυχολογική αξιολόγηση χορηγώντας έγκυρα τεστ. Ως ψυχοθεραπεύτρια μέσα από τη συστημική προσέγγιση* υποστηρίζει παιδιά, εφήβους και ενήλικες με ατομική ψυχοθεραπεία, με θεραπεία ζεύγους ή με οικογενειακή θεραπεία, ανάλογα με τις ανάγκες.

Είναι δίγλωσση, με μητρική γλώσσα την αγγλική και την ελληνική. Έχει κάνει τις σπουδές της στην Ελλάδα και την Αγγλία. Έχει σπουδάσει ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και έχει αποκτήσει Master Σχολικής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει εκπαιδευτεί στη συστημική θεραπεία-θεραπεία οικογένειας και ζεύγους στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο Ελληνικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας (σε συνεργασία με του Αιγινήτειο νοσοκομείο). Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (www.seps.gr) και της European Family Therapy Association (www.efta.com).

Από το 1998, έχει εργαστεί σε σχολεία καθώς και σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ψυχικής υγείας. Κάνει αξιολογήσεις, υποστηρίζει παιδιά και εφήβους με μαθησιακές και συναισθηματικές δυσκολίες και δυσκολίες στη συμπεριφορά∙ υποστηρίζει τις οικογένειές τους∙ εργάζεται με ζευγάρια αλλά και άτομα σε ατομική ψυχοθεραπεία. Σήμερα, εργάζεται στο Παιδοψυχιατιρκό Τμήμα του Τζάνειου Νοσοκομείου και ιδιωτεύει.

(*) H Συστημική Θεραπεία εστιάζει στο συστημικό πλαίσιο και όχι στη μεμονωμένη συμπεριφορά ή το μεμονωμένο άτομο που πιθανά θεωρείται ως προβληματικό. Ο θεραπευτικός διάλογος εστιάζει στη λύση και όχι στο πρόβλημα, ώστε να διακοπούν οι φαύλοι κύκλοι που δημιουργούν την προβληματική συμπεριφορά. Αναζητούνται, ενθαρρύνονται και ανατροφοδοτούνται θετικοί, υγιείς κύκλοι συμπεριφοράς για το άτομο, την οικογένεια, το ζευγάρι και τα περιβάλλοντα κοινωνικά πλαίσια.

Τι σκέφτεσαι?

Maria Karantoni, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής
Γεννηματά 76 Γλυφάδα 16562
Τηλ: 6944654816 email: markarantoni@yahoo.gr