Αγγελική Καραντώνη

Λογοθεραπεύτρια

Με λένε Αγγελική Καραντώνη, είμαι Λογοθεραπεύτρια και λατρεύω τα παιδιά, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και το παιχνίδι! Σπούδασα Λογοθεραπεία στην Πάτρα για τέσσερα χρόνια (Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών) και έχω κάνει ένα τριετές μεταπτυχιακό στην Αγγλία με τίτλο «Γλωσσικές και Επικοινωνιακές Διαταραχές σε Παιδιά» (The University of Sheffield, UK). Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια, έχω συμμετάσχει σε συνέδρια και έχω κάνει εκπαιδεύσεις. Η επιθυμία μου να εκπαιδεύω γονείς ώστε να μάθουν πώς μπορούν οι ίδιοι να βοηθήσουν το παιδί τους, με οδήγησε στο να εξειδικευτώ στη μέθοδο “It Takes Two To Talk” του Hanen Center, ένα εξαιρετικά δομημένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε γονείς μικρών παιδιών τα οποία έχουν αργήσει να μιλήσουν. Αγαπώ τη γιόγκα και έτσι, πέρα από τη βασική εκπαίδευση των 200 ωρών, έχω εκπαιδευτεί στο Yoga Kids και στο Yoga for Autism and Special Needs, ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά με Αυτισμό και Ειδικές ανάγκες.

Εργάστηκα για 10 χρόνια στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων, ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με ψυχοδυναμική προσέγγιση το οποίο αποτέλεσε θεμέλιο στην επαγγελματική και προσωπική μου εξέλιξη. Ταυτόχρονα, εργάστηκα ως συνοδός σε παράλληλη στήριξη, έχω δουλέψει με ενήλικες με νευρολογικές διαταραχές, σε ιδιωτικά κέντρα, κάνοντας κατ’ οίκον ραντεβού και από το 2010 βρίσκομαι στο ιδιωτικό μου γραφείο στη Γλυφάδα.

Είμαι δίγλωσση, με μητρική γλώσσα την Αγγλική και την Ελληνική και για το λόγο αυτό εδώ και πολλά χρόνια παρέχω Λογοθεραπεία σε δίγλωσσο και Αγγλόφωνο πληθυσμό.

Λατρεύω να αναπνέω και να κινούμαι, να μαθαίνω και να εξελίσσομαι, να μοιράζομαι και να επικοινωνώ, να αισθάνομαι και να ζω με απλότητα και ηρεμία. Όταν δουλεύω με παιδιά, θέλω να συμβάλλω στο νιώθουν όμορφα, να αισθάνονται πως γίνονται αποδεκτά έτσι όπως είναι και να ξέρουν πως εγώ είμαι εκεί για να τα βοηθήσω και όχι να τα κρίνω, να τα ενισχύσω και όχι να τα εξετάσω, και ότι η μάθηση και η εξέλιξη αποτελούν διαδικασίες συγκλονιστικές και πολύ διασκεδαστικές!

Το μότο μου είναι «Αν περνάω καλά και νιώθω όμορφα, τότε μπορώ να μάθω τα πάντα!»