Αγγελική Καραντώνη 697 260 6520 - Μαρία Καραντώνη 694 465 4816 angelakarantoni@yahoo.com

Μαρία Καραντώνη

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Επικοινωνία

Διεύθυνση:
Γεώργιου Γεννηματά 76,
Γλυφάδα 16562
Τηλέφωνα:
6972606520 Αγγελική Καραντώνη
6944654816 Μαρία Καραντώνη
6974648649 Μελέτης Πατεράκης

Η Μαρία Καραντώνη είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. Ασχολείται με παιδιά και με ενήλικες. Έχει ειδικευτεί σε δυο πεδία: στη σχολική ψυχολογία και στην ψυχοθεραπεία. Στο πεδίο της σχολικής ψυχολογίας εργάζεται με παιδιά και εφήβους. Κάνει πλήρη μαθησιακή, γνωστική και ψυχολογική αξιολόγηση χορηγώντας έγκυρα τεστ. Ως ψυχοθεραπεύτρια μέσα από τη συστημική προσέγγιση* υποστηρίζει παιδιά, εφήβους και ενήλικες με ατομική ψυχοθεραπεία, με θεραπεία ζεύγους ή με οικογενειακή θεραπεία, ανάλογα με τις ανάγκες.

Είναι δίγλωσση, με μητρική γλώσσα την αγγλική και την ελληνική. Έχει κάνει τις σπουδές της στην Ελλάδα και την Αγγλία. Έχει σπουδάσει ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και έχει αποκτήσει Master Σχολικής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει εκπαιδευτεί στη συστημική θεραπεία-θεραπεία οικογένειας και ζεύγους στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο Ελληνικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας (σε συνεργασία με του Αιγινήτειο Νοσοκομείο). Επιπλέον έχει κάνει μετεκπαίδευση στην Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία Ζεύγους (emotionally focused therapy) και στη θεραπεία ψυχικού τραύματος (emdr). Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (www.seps.gr), της European Federation of Psychologists’ Associations (www.efpa.eu) και της European Family Therapy Association (www.efta.com).

Από το 1998, έχει εργαστεί σε σχολεία καθώς και σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ψυχικής υγείας. Σήμερα, εργάζεται σε φορέα ψυχικής υγείας και στο ιδιωτικό της γραφείο. Κάνει διαγνώσεις καθώς και ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους. Κάνει οικογενειακή ψυχοθεραπεία, θεραπεία ζεύγους και ατομική ψυχοθεραπεία με ενήλικες.

(*) H Συστημική Θεραπεία εστιάζει στο συστημικό πλαίσιο και όχι στη μεμονωμένη συμπεριφορά ή το μεμονωμένο άτομο που πιθανά θεωρείται ως προβληματικό. Ο θεραπευτικός διάλογος εστιάζει στη λύση και όχι στο πρόβλημα, ώστε να διακοπούν οι φαύλοι κύκλοι που δημιουργούν την προβληματική συμπεριφορά. Αναζητούνται, ενθαρρύνονται και ανατροφοδοτούνται θετικοί, υγιείς κύκλοι συμπεριφοράς για το άτομο, την οικογένεια, το ζευγάρι και τα περιβάλλοντα κοινωνικά πλαίσια.

Ελάτε να μιλήσουμε για εσάς και το παιδί σας

Μαρία Καραντώνη, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Κινητό: 6944654816

Εmail: markarantoni@yahoo.gr